Geschiedenis

De Schiltmans Groep kent een oude traditie van meer dan honderd jaar. In 1897 kwam Wilhelmus Schiltmans op het idee fruit van Tiel naar het westen te transporteren, waar later ook steenkool bij kwam. In de jaren daarna nam de actieradius van het bedrijf toe, maar ook de omvang en veelsoortigheid van de vracht.

In de beginjaren worden paard, wagen en "malle jan" ingezet om te slepen, te hijsen en zware machines te transporteren. In de jaren twintig werd het bedrijf gemotoriseerd. De stap naar de eerste takelwagen op een dumpchassis was na de tweede wereldoorlog bijna vanzelfsprekend.

De inmiddels derde generatie specialiseert zich in verticaal transport. Met hijskranen werd aanvankelijk kleinschalig, technisch hoogwaardig en regionaal gewerkt. In een gestaag tempo groeit het bedrijf met de tijd en de klant mee. Het accent verschuift van project- naar klantgericht werken. In de jaren negentig breidt het aantal kranen zich in hoog tempo uit. Ons eerste logo.

In februari 1997 vestigt Schiltmans zich in een modern complex op industrieterrein De Kellen in Tiel. Na 67 jaar in de binnenstad en inmiddels vier generaties verder, begint Schiltmans aan zijn "modernste" geschiedenis. Het 100-jarig bestaan in mei 1997 wordt gevierd met de in gebruik name van een 400 tons telescoopkraan. Op 18 september 1998 ontvangt Schiltmans de koninklijke onderscheiding "Hofleverancier"